Ik ben regelmatig bezig met het bakken van zuurdesembrood. Zodra ik weer een actieve starter heb staan en deze moet verversen, wil ik iets nuttigs doen met het overtollige deel dat anders wordt weggegooid. Deze crackers zijn daar perfect voor! Door de lichte zure smaak doen ze soms zelfs denken aan Parmezaanse kaas. Hier in huis zijn ze er dol op.

Ingrediënten
Voorbereiding: 5 min.
Oventijd: ongeveer 20-30 min.
- 200 Gram Zuurdesem overschot
- 28 gram (gesmolten)roomboter of (extra vierge) olijfolie
- 1/4 theelepel zeezout
- zaden naar keuze zoals, zonnebloem-, pompoen-, sesamzaad om boven op te verspreiden.
- evt. Kruiden naar keuze; zoals oregano, zeezout, paprika.
Bereiding

Bereiding
Bak de crackers 20 minuten in de oven en haal ze er vervolgens uit. Draai daarna voorzichtig de volledige deegplak om op de bakplaat, dit keer zonder de siliconenmat. Plaats de bakplaat terug in de oven en bak de crackers nog eens 10 minuten. Let goed op tijdens het bakken; zodra ze een mooie goudbruine kleur hebben, kun je ze uit de oven halen.
Tip: Wanneer je de deegplak omdraait, kun je deze in vier stukken breken en de randen naar binnen leggen. Dit voorkomt dat de randen te snel verbranden terwijl de binnenkant nog niet helemaal gaar is.
Foto: De beige cracker is gemaakt volgens het recept. De bruine cracker is een variant met cacao en een beetje suiker, leuk om eens te proberen!
Reactie plaatsen
Reacties