Bereiding:
Verwarm de oven voor op: 160 C
Voorbereiding: 5 min.
Oventijd: ongeveer 20-30 min.
Ingredienten:
- 200 Gram Zuurdesem overschot
- 28 gram roomboter of (extra vierge) olijfolie
- 1/4 theelepel zeezout
- zaden naar keuze zoals, zonnebloem-, pompoen-, sesamzaad om boven op te verspreiden.
- evt. Kruiden naar keuze; zoals oregano, zeezout, paprika.
Meng alle ingrediënten, behalve de zaden, grondig in een kom. Verdeel het mengsel vervolgens zo dun mogelijk over een ovenschaal bekleed met bakpapier of een siliconenmat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een deegschraper of de bolle kant van een lepel voor het beste resultaat.



Bak de crackers 20 minuten in de oven en haal ze er vervolgens uit. Draai de volledige deegplak om op de bakplaat, maar dit keer zonder de siliconenmat. Schuif de plaat daarna terug in de oven voor nog eens 10 minuten. Houd de crackers tijdens het bakken goed in de gaten; zodra ze een mooie goudbruine kleur hebben, kun je ze eruit halen. Tip: wanneer je de crackers omdraait, breek ik hem in vieren en leg de randen naar binnen. Zo voorkom je dat de randen te snel verbranden terwijl de binnenkant nog niet volledig gaar is.
Eet smakelijk!

Foto: De beige cracker is gemaakt volgens het recept. De bruine cracker is een variant met cacao en een beetje suiker, leuk om eens te proberen!
Reactie plaatsen
Reacties