Dadel- Cacao- Noten balletjes

Gepubliceerd op 18 juli 2025 om 22:55

 

Ingrediënten:

  • 300 gram dadels (ontpit)
  • 250 gram noten (gemengd of één soort naar keuze. Zelf gebruik ik vaak alleen amandelen vanwege notenallergie)
  • 80 gram kokosolie (even kort in de magnetron smelten)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Kokosrasp

Bereidingswijze:

  1. Week de dadels ongeveer 15 minuten in een kom met koud water. Giet ze daarna goed af.
  2. Doe de noten, kokosolie en cacaopoeder in een keukenmachine en mix alles tot een fijn mengsel.
  3. Voeg vervolgens de dadels toe en mix opnieuw tot alles goed gemengd is.
  4. Schep het mengsel in een kom. Als het nog te zacht is, zet het dan ongeveer 10 minuten in de koelkast om wat steviger te worden.
  5. Doe wat kokosrasp in een diep bord.
  6. Vorm balletjes van ongeveer 2-3 cm doorsnede en rol ze door de kokosrasp tot ze rondom bedekt zijn.
  7. Bewaar de dadelballetjes in een afgesloten bakje in de koelkast en laat ze minimaal 1 uur opstijven. Daarna zijn ze klaar om van te genieten!
  8. Tip: Je kunt de balletjes ook invriezen. Perfect als gezond tussendoortje voor school of werk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.