
Ingrediënten:
- 300 gram dadels (ontpit)
- 250 gram noten (gemengd of één soort naar keuze. Zelf gebruik ik vaak alleen amandelen vanwege notenallergie)
- 80 gram kokosolie (even kort in de magnetron smelten)
- 3 eetlepels cacaopoeder
- Kokosrasp

Bereidingswijze:
- Week de dadels ongeveer 15 minuten in een kom met koud water. Giet ze daarna goed af.
- Doe de noten, kokosolie en cacaopoeder in een keukenmachine en mix alles tot een fijn mengsel.
- Voeg vervolgens de dadels toe en mix opnieuw tot alles goed gemengd is.
- Schep het mengsel in een kom. Als het nog te zacht is, zet het dan ongeveer 10 minuten in de koelkast om wat steviger te worden.
- Doe wat kokosrasp in een diep bord.
- Vorm balletjes van ongeveer 2-3 cm doorsnede en rol ze door de kokosrasp tot ze rondom bedekt zijn.
- Bewaar de dadelballetjes in een afgesloten bakje in de koelkast en laat ze minimaal 1 uur opstijven. Daarna zijn ze klaar om van te genieten!
- Tip: Je kunt de balletjes ook invriezen. Perfect als gezond tussendoortje voor school of werk.
Reactie plaatsen
Reacties